/ -SHUTTERSTOCK
20/02/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mekane knedle od griza za supu

Domaća supica s knedalama od griza dobar je izbor za predjelo tokom cijele godine. Međutim, nisu svi vješti u pripremi ukusnih knedlica. Ipak, uz ovaj jednostavni recept uspjeće i onima koji se ne snalaze najbolje u pripremi domaćih supa. Naime, prije pripreme važno je znati nekoliko trikova uz koje vam se knedle neće raspasti, a ostat će mekane.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

jedno jaje

osam ravnih kašika pšeničnog griza

četiri kašike suncokretovog ulja

prstohvat soli

Priprema:

Za početak umutite jaje s prstohvatom soli pa dodajte četiri kašike ulja i ponovo umutite. Potom, postepno dodajte osam kašika pšeničnog griza i miješajte dok ne dobijete jednaku smjesu.

Potrebno je da smjesa stoji nekoliko minuta kako bi se smjesa zgusnula. Za to vrijeme, zagrijte supu do laganog vrenja. Dakle, supa ne smije proključati.

Umočite kašičicu u supu pa vadite manje količine smjese i nježno ih spuštajte u supu. Obavezno umočite kašičicu prije svake knedle, kako bi se one jednostavnije odvojile od kašičice. Takođe, pripazite na količinu smjese koju ubacujete jer će griz nabubriti tokom kuvanja.

Knedle u supi je potrebno kuvati na laganoj vatri nekih pet minuta, a onda ugasite ringlu, poklopite šerpu i ostavite nekoliko minuta. Na taj način će knedle ostati mekše i prozračnije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
26. mart 2025 01:25