
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
jedno jaje
osam ravnih kašika pšeničnog griza
četiri kašike suncokretovog ulja
prstohvat soli
Priprema:
Za početak umutite jaje s prstohvatom soli pa dodajte četiri kašike ulja i ponovo umutite. Potom, postepno dodajte osam kašika pšeničnog griza i miješajte dok ne dobijete jednaku smjesu.
Potrebno je da smjesa stoji nekoliko minuta kako bi se smjesa zgusnula. Za to vrijeme, zagrijte supu do laganog vrenja. Dakle, supa ne smije proključati.
Umočite kašičicu u supu pa vadite manje količine smjese i nježno ih spuštajte u supu. Obavezno umočite kašičicu prije svake knedle, kako bi se one jednostavnije odvojile od kašičice. Takođe, pripazite na količinu smjese koju ubacujete jer će griz nabubriti tokom kuvanja.
Knedle u supi je potrebno kuvati na laganoj vatri nekih pet minuta, a onda ugasite ringlu, poklopite šerpu i ostavite nekoliko minuta. Na taj način će knedle ostati mekše i prozračnije.
Коментари (0)
Оставите свој коментар