/ -X
28/06/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tradicionalne иtalijanske njoke koje ne sadrže krompir

Rimske njoke prave se od griza, kremaste su i zapečene sa sirom. Taj stari recept zasigurno će vas oduševiti i mnogi će tražiti da im ga podijelite.

Potrebni sastojci

- mlijeko

- pšenični (griz)

parmezan

- žumance

- maslac

so

- maslac i parmezan za posipanje

Priprema

Mlijeko zagrijte sa soli dok skoro ne zakuva, zatim umiješajte griz uz brzo miješanje dok se smjesa ne zgusne. Uklonite s vatre i odmah u smjesu umiješajte maslac, parmezan i žumance, miješajući kako se ne bi zgrušali. Prebacite smjesu u lim za pečenje, poravnajte i pokrijte folijom, pa ohladite u frižideru oko pola sata dok se ne stisne.

Nakon toga kalupom izrežite diskove, složite ih u posudu za pečenje, premažite otopljenim maslacem i posipajte parmezanom. Stavite u pećnicu, a pred kraj kratko zapecite s gornjim grijačem kako bi dobili zlatnu koricu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
NJOKEGRIZRECEPT
06. decembar 2025 00:42