Ilustracija / -JOSEF HANUS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
22/08/2023 u 15:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najkusnija krompir čorba

Krompir čorba je tradicionalno jelo, koje pamtimo iz kuhinja naših baka, a za nju vam treba samo četiri jeftine namirnice i dvadesetak minuta

Krompir čorba je savršena za vrele dane ili one u kojima nemamo vremena da dugo stojimo uz šporet jer se sprema za samo 20 – 25 minuta. 

Krompir čorba je omiljena domaćicama jer se pravi od samo četiri sastojka: luk, šargarepa, krompir i paradajz, odnosno paradajz sok. Za mrsnu, treba vam neutralna ili pavlaka za kuvanje. A ukus… pa, sjećamo ga se iz djetinjstva, zar ne?

Tradicionalna krompir čorba – recept

Sastojci:

4 veća krompira

2 glavice luka

4 šargarepe

3 paradajza ili 1/2 litre paradajz soka

začini

kašika brašna

Pripema krompir čorbe

Isjecite šargarepu, luk i krompir na kockice. Luk neka bude sitno, a ostalo povrće krupno sječeno. Ukoliko ne koristite paradajz sok, nego svjež paradajz, potopite ga u vrelu vodu i skinite mu koru. Izvadite korijen. U šerpu sipajte malo ulja. Prodinstajte luk. Dodajte šargarepu i krompir i lagano dinstajte 5 – 7 minuta. Kada povrće omekša, nalijte vodom i ubacite očišćeni paradajz. Dodajte začine po ukusu.

Poklopite šerpu i kuvajte na tihoj vatri dok se paradajz ne raspadne, a ostalo povrće potpuno omekša. Kada je povrće kuvano napravite zapršku. Razmutite kašiku brašna u malo vode, tako da dobijete smjesu gušću od one za palačinke. Lagano dosipajte u čorbu i sve vrijeme miješajte, dok se jelo zgušnjava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KROMPIRČORBA
04. maj 2024 17:48