/ -JUTJUB/BOSANSKA KUHINJA
10/10/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napravite rolnice s ribljim fileom i spanaćem

Jednostavne namirnice, uz malo maslaca i jaja, pretvaraju se u obrok koji spaja tradiciju i moderni ukus. Ukoliko su jufke kvalitetne, ove rolnice lako uspijevaju i uvijek osvajaju bogatstvom ukusa.

Sastojci

400 g ribljeg filea

300 g spanaća

Jufka za pitu

1 glavica crvenog luka

150 g krem sira 

2 komada jaja

2 kašike maslaca

2 kašike ulja

2 kašikice soli

½ kašikice bibera

1 komad limuna

Priprema

File ribe isjeći na sitnije komade. U tavi na maslacu i ulju propržiti sjeckani crveni luk. Dodati spanać i dinstati nekoliko minuta. U drugoj posudi pomiješati komadiće ribe, krem sir, jaja, so, biber i sok od limuna. Zatim dodati špinat i sve sjediniti. Fil staviti na podmazanu jufku, zarolati i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. decembar 2025 23:21