Sastojci
400 g batata
200 g karabataka ili filea
1 glavica crvenog luka
3 češnja bijelog luka
2 kašike sjemenki tikve
3 kašikice soli
2 kašike maslaca
2 kašike kisele pavlake
½ kašikice bibera
2 kašikice mješavine začina
100 g tosta
3 kašike maslinovog ulja
Priprema
Povrće isjeći na kocke te propržiti na ulju i maslacu. Posoliti pobiberiti i dodati mješavinu začina. Podliti sa temeljcem ili vodom te kuvati. Pileće meso isjeći na komadiće, začiniti, propržit pa skuvati. Tost isjeći na kockice pa zapeći u rerni. Sjemenke tikve propržiti na suvo, pa isjeckati. Skuvano povrće izmiksati, dodati skuvanu piletinu pa kratko prokuhati da se sve sjedini.
Servirati sa kiselom pavlakom, sjemenkama tikve i komadima tosta.
