Sastojci:
tri jaja
pola limenke paradajz-sosa s komadićima paradajza
jedna manja glavica crvenog luka
jedna crvena paprika
dvije kašike ulja
crvena paprika u prahu, so i biber
svježi peršun
dva čena bijelog luka
Priprema:
U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte usitnjeni crveni luk i dinstajte dva minuta. Potom dodajte papriku narezanu na kockice i nastavite dinstati nekoliko minuta.
Nakon toga, dodajte bijeli luk, so, crvenu papriku u prahu i biber. Kratko pomiješajte i ostavite minut da se začini povežu s povrćem.
Dodajte paradajz-sos iz limenke i nastavite kuvati otprilike 10 minuta. Čim se smjesa zgusne, probajte sos i provjerite treba li mu dodati još začina.
Kašikom napravite tri mala udubljenja i dodajte jaja. Tavu pokrijte poklopcem i ostavite da se kuva na laganoj vatri nekih pet minuta. Na kraju, dodajte svježi peršun. Jelo možete jesti uz neko pecivo.
