Natur šnicle u sosu od šampinjona su ukusno i jednostavno jelo, koje može poslužiti i kako porodični ručak, ali i kao posluženje na slavljima. Priprema je jednostavna, a bogat i ukusan sos sprečava da šnicle budu suve, daje im sočnost i mekoću.
Trikovi za pravljenje sočne natur šnicle
Natur šnicle su jednostavno jelo, ali ih volimo samo ako ne budu presušene, već meke i sočne. Evo nekih trikova koji će vam omogućiti da vaše natur šnicle uvijek budu preukusne.
Kvalitet mesa: Ključ uspješne pripreme šnicli je odabrati visokokvalitetno meso. Birajte meko i sočno meso, kao što je teleći ili svinjski file.
Priprema mesa: Prije pečenja, šnicle treba pravilno pripremiti. Uklonite višak masnoće i membrana, a zatim ih istucajte čekićem za meso.
Marinada: Mariniranje šnicli dodaje ukus i mekoću. Koristite mješavinu maslinovog ulja, bijelog luka, soli, bibera, i svežih začina po želji. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje 30 minuta ili preko noći.
Temperatura mesa: Prije nego što stavite šnicle na roštilj ili tiganj, pustite ih da se zagriju na sobnoj temperaturi. Hladno meso će teže postići željeni stupanj pečenja.
Pravilna temperatura: Pečite šnicle na visokoj temperaturi kako biste brzo zapekli spoljni sloj i zadržali vlagu unutar mesa. Koristite vruć roštilj ili tiganj.
Ne okrećite često: Okretanje mesa previše često može sprečiti stvaranje lijepe kore. Okrenite šniclu samo jednom tokom pečenja.
Pravo vrijeme pečenja: Vrijeme pečenja zavisi od debljine šnicle i željenog stepena pečenja. Za srednje pečene šnicle, pečite ih oko 3-4 minuta sa svake strane. Koristite termometar za meso kako biste bili precizni
Sastojci:
500 grama svinjskih šnicli
300 grama šampinjona
dva čena bijelog luka
2 kašikice senfa
mala kisela pavlaka
2 glavice crnog luka
so i biber
Priprema:
Prije pripreme, šnicle istući tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i u tankom sloju premazati senfom. Crni luk isjeći na šnite i prodinstati na ulju. Kada omeška, dodati šnicle i peći ih
Kada šnicle porumene, dodati i šampinjone sječene na listiće, te po potrebi još ulja ili vode i nastaviti dinstanje.
Kada su šnicle gotove, izvaditi ih sa strane. Ubaciti sitno sječen bijeli luk i nastaviti sa dinstanjem luka i šampinjona, sve dok šampinjoni ne budu potpuno gotovi. Dodati kašikicu sengf i jednu malu pavlaku, te dobro promiješati u tiganju. Vratiti šnicle u sos od šampinjona i služite tople.