/ SHUTTERSTOCK-J
08/03/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Paradajz čorba s kus-kusom

Ova čorba je lagana i osvježavajuća, a dodatak kus-kusa je čini zasitnijom.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 glavica crnog luka, sitno sjeckana

2 čena bijelog luka, sitno sjeckana

4 svježa paradajza ili 400 g pasiranog paradajza

500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca

50 g kuskusa

1 kašičica mljevene paprike

So, biber i origano po ukusu

Svježi peršun za posipanje

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite crni i bijeli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte paradajz i kuhajte 10 minuta dok se ne raspadne.

Ulijte temeljac, dodajte začine i pustite da proključa. Ubacite kus-kus, promiješajte i ostavite da se krčka još 5 minuta.

Poslužite toplo, posuto svježim peršunom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. decembar 2025 00:40