/ -SHUTTERSTOCK
30/08/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Patlidžan za zimu po korejskom receptu

Ako volite da eksperimentišete u kuhinji kao mi, bacite se na posao i napravite nešto što niste nikad prije. Naš predlog je da isprobate čuvenu korejsku salatu od patlidžana, šargarepe, cvrene paprike i crnog i bijelog luka. Kada je probate, biće vam žao što je niste isprobali prije. Ukus je savršen.

Sastojci:

1 kg patlidžana

150 ml ulja

1 kašičica soli

150 g crvene paprike

150 g crnog luka

1 ljuta papričica

350 g šargarepe

100 g bijelog luka

1/2 vezice peršuna

1/2 vezice svježeg korijandera

80 ml sirćeta

50 g šećera

komadić svježeg đumbira

Priprema:

Operite i prosušite ppatlidžan papirnim ubrusom, a zatim odsjecite peteljke. Isjecite patlidžan po dužini na duguljaste komade. Ako su patlidžani veliki, prvo ih prepolovite poprečno.

Pržite ih u biljnom ulju dok ne porumene sa svih strana. Prebacite patlidžan na tanjir obložen papirnim ubrusom i posolite.

Slatku papriku isjecite na trakice, luk i ljutu papriku na tanke kolutove.

Narendajte šargarepu na krupno rende ili kao špagete ako imate sjecko. Ispasirajte bijeli luk. Sitno isjeckajte peršun i korijander. Đumbir sitno narendajte.

U činiji pomiješajte sve povrće osim patlidžana, začinskog bilja, sirćeta, šećera i đumbira.

Dodajte patlidžan i preostale sastojke. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji 1-2 sata.

Prespite salatu u čiste tegle. Obavezno i sok koji se iscijedio iz povrća. Zatvorite čvrsto poklopcima.

Veliku tepsiju obložite peškirom i stavite tegle u nju. Sipajte dovoljno vode da dopre skoro do vrha posude.

Kada voda proključa, sterilišite salatu 20 minuta. Zatim urolajte, okrenite i umotajte. Kada se potpuno ohladi, čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 13:20