Sastojci:
(za 4 osobe)
– 275 g svežeg lisnatog tijesta
– 300 g čeri paradajza
– peperoni
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 čen bijelog luka
– 1/2 kašičice soli
– 1 kašika sjeckanog peršina
– 150 g mini mocarele
– 1 kašika bosiljka
Priprema:
Tijesto razvaljajte na veličinu veće tepsije, a zatim isjecite u oblik srca.
Preko tijesta rasporedite peperoni i paradajz isečen na kolutove i stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni da se peče oko 15 minuta.
Za to vrijeme maslinovo ulje pomješajte sa izgnječenim bijelim lukom, solju i peršunom.
Mocarelu presjecite na pola.
Kad picu izvadite iz rerne, odmah je pokapajte pripremljenim maslinovim uljem i preko nje rasporedite mocarelu.
Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Picu pospite bosiljkom i poslužite.
Prijatno!