Tajna pripreme ovih keksića je u pravim omjerima sastojaka i kratkom pečenju. Od ove količine možete dobiti otprilike 30 keksića.
Sastojci:
250 grama glatkog brašna
150 grama maslaca sobne temperature
150 grama smeđeg šećera
80 grama bijelog šećera
jedno jaje
jedna kašičica ekstrakta vanile
jedna kašičica praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
200 grama čokoladnih kapljica ili nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
U većoj posudi umutite maslac sobne temperature te smeđi i bijeli šećer dok smjesa ne postane kremasta. Dodajte jaje i ekstrakt od vanile te kratko izmiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Potom, suve sastojke dodajte umućenom maslacu i šećeru te umiješajte dok se sve ne sjedini. Na kraju, umiješajte čokoladne kapljice ili komadiće čokolade.
Kašikom vadite hrpice tijesta i oblikujte kuglice veličine oraha. Posložiti ih na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak između njih jer će se raširiti.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C otprilike 10 do 12 minuta, dok krajevi tek lagano porumene. Ostavite ih da se ohlade nekoliko minuta na plehu kako bi se učvrstili, a zatim ih premjestite na rešetku.
