/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-FOMAA
01/08/2024 u 15:02 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pileće rolnice sa sirom i paradajzom

Kremast ručak za prave gurmane

Sastojci:

4 pileća fileta

1 veći paradajz

250 grama tvrdog sira izrendati

krem sir

peršun, so i biber

Kako se pripremaju pileće rolnice?

Presjecite pileće filee na pola, a potom svaki dio istucite tučkom za meso. Pažljivo zasjecite meso po površini na nekoliko mjesta i onda ga posolite. Možete i pobiberiti, po želji. 

Na svaki komad mesa nanesite kašikicu krem sira i razmažite po površini. 

Dodajte prstohvat (po želji i više) rendanog tvrdog sira.

Dodajte malo peršuna i komad paradajza.

Urolajte piletinu i stavite u nauljenu vatrostalnu činiju. Poslažite rolnice jednu do druge.

U posebnoj posudi umutite dvije kašike majoneza i jednu kašičicu senfa. Sosom premažite rolnice u tankom sloju.

Pospite debljim slojem rendanog sira i sa malo peršuna.

Pecite na 180 stepeni 35 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ROLNICESIRPARADAJZ
22. novembar 2024 02:23