Ilustracija / -JUTJUB
29/09/2023 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pohovani hljeb punjen piletinom

Sitni zalogaji koji će vas oduševiti

Sastojci:

1 čen bijelog luka

300 g bijelog mesa

1/2 kašičice tucane paprike

1/2 kašičice slatke paprike

1/2 kašičice kumina

1/2 crnog luka

1/2 paprike

1 paradajz

1 kriška tvrdog ili topljenog sira

3-4 kriške tost hljeba

2 jaja

prezla

Za preliv:

4 kašike majoneza

2 kašike kečapa

1 kašika čili sosa

1/2 soka od limuna

Priprema:

Na ulju propržite mljeveni bijeli luk nekih 20 sekundi, pa dodajte bijelo meso isječeno na kockice. Začinite tucanom i slatkom paprikom, kuminom i posolite. Kratko propržite, pa sipajte vodu i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte crni luk isječen na rebarca, kao i papriku isječenu na trake i promiješajte. Paradajzu uklonite sjemenke, pa isijecite na trake, a onda dodajte u smjesu. Zatim dodajte i sir i promiješajte, pa krčkajte dok se sir ne istopi. Tost hljebu isijecite ivice, pa ga uzmite neki kalup u obliku kruga i isijecite oblike. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezlu. Ispohujte, a zatim presjecite na pola. Unutrašnjost premažite majonezom, pa napunite nadjevom od piletine. Možete da napravite i preliv tako što ćete pomiješati majonez, kečap, sok od limuna, biber, so i čili sos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. decembar 2025 05:37