Sastojci:
1 čen bijelog luka
300 g bijelog mesa
1/2 kašičice tucane paprike
1/2 kašičice slatke paprike
1/2 kašičice kumina
1/2 crnog luka
1/2 paprike
1 paradajz
1 kriška tvrdog ili topljenog sira
3-4 kriške tost hljeba
2 jaja
prezla
Za preliv:
4 kašike majoneza
2 kašike kečapa
1 kašika čili sosa
1/2 soka od limuna
Priprema:
Na ulju propržite mljeveni bijeli luk nekih 20 sekundi, pa dodajte bijelo meso isječeno na kockice. Začinite tucanom i slatkom paprikom, kuminom i posolite. Kratko propržite, pa sipajte vodu i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte crni luk isječen na rebarca, kao i papriku isječenu na trake i promiješajte. Paradajzu uklonite sjemenke, pa isijecite na trake, a onda dodajte u smjesu. Zatim dodajte i sir i promiješajte, pa krčkajte dok se sir ne istopi. Tost hljebu isijecite ivice, pa ga uzmite neki kalup u obliku kruga i isijecite oblike. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezlu. Ispohujte, a zatim presjecite na pola. Unutrašnjost premažite majonezom, pa napunite nadjevom od piletine. Možete da napravite i preliv tako što ćete pomiješati majonez, kečap, sok od limuna, biber, so i čili sos.
