Sastojci:
8 većih bijelih krompira
2 manje glavica crnog luka
peršun
kašika – dvije brašna
kašika prezle
tucana paprika (po ukusu, ne više od pola kašikice)
biber, so
ulje za prženje
Priprema:
Krompir isječete na kockice i zajedno sa očišćenom glavicom luka ubacite u vodu da se skuva. Kada je krompir kuvan, dobro ga ocijedite, a onda ga ispasirajte kao da pravite pire.
Pomiješajte krompir sa začinima i brašnom. Formirajte šnicle, biće materijala za 10 komada. Kada formirate šnicle, pospite ih prezlom sa obje strane.
Šnicle stavite u frižider na desetak minuta, a vi pripremite ulje za prženje
Pržite pljeskavice 3 – 4 minuta, da porumene sa obje strane. Služite uz grilovane šampinjone, salatu od crnog luka, ili sos od paradajza.