
Ukusna čorba od raznog povrća koje uglavnom imate u kući.
Sastojci:
– 70 g očišćenog bijelog dijela praziluka
– 1 šargarepa
- 1 veći krompir
- 1 tikvica
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sušene mirođije
- 1 l vode
- bibera, po ukusu
- 1/2 kašičice kurkume
- 200 ml mlijeka
- 1 kašika brašna
- 2 kašike svježeg peršunovog lista
- 3 kašičice kisele pavlake
- 3 kašike ulja
Priprema:
Bijeli dio praziluka očistiti, oprati, presjeći na pola po dužini i sitno isjeckati.
Šargarepu, krompir i tikvicu oljuštiti, oprati i izrendati na krupnoj strani rendeta.
Na zagrijanom ulju propržiti šargarepu i krompi par minuta. Dodati tikvice, praziluk, so, biber, mirođiju i dinstati još par minuta uz miješanje.
Povrće naliti vodom i kuvati bez poklopca oko 30 minuta.
Brašno razmutiti u mlijeku da nema grudvica, dodati kurkumu i sipati u čorbu.
Ako dodate još neki krompir i sipate manje vode, možete i bez brašna.
Ostaviti da ključa oko pet minuta. Provjeriti ukus i po potrebi dosoliti. Skloniti sa šporeta.
Peršunov list oprati, isjeckati i sipati u čorbu.
Коментари (0)
Оставите свој коментар