Ukoliko ni vi ne možete da odolite mirisu svježe pečene pogače koji ispunjava kuhinju i budi uspomene na djetinjstvo – pripremite je za samo 20 minuta uz recept koji donosimo.
Uz nekoliko osnovnih sastojaka i jednostavan postupak, napravićete savršeno mekan hljeb koji će osvojiti cijelu porodicu. Sastojci:
- 2 jaja
2 dl jogurta
- 230 g brašna
- 130 ml suncokretovog ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Umutite jedno jaje i jedno bjelance mikserom, pa polako dodajte jogurt i 130 ml ulja. Zatim prosijte brašno zajedno s praškom za pecivo i solju, pa sve sjedinite na najmanjoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu.
Podmažite pleh, veličine 20 x 30 cm, uljem i pospite ga brašnom. Sipajte tijesto, poravnajte površinu i premažite umućenim žumancetom kako bi pogača dobila zlatnu koricu.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 230°C oko 15 minuta, dok vrh ne porumeni. Izvadite pogaču, ostavite je kratko da se prohladi i uživajte u svakom zalogaju.
