/ -SHUTTERSTOCK
30/01/2025 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Probajte podvarak s piletinom i suvim mesom

Tradicionalni specijalitet u "novom ruhu"

Sastojci

600 g pilećeg mesa bez kosti

50 g suvog mesa

800 g kiselog kupusa

glavica crvenog luka

2 čena bijelog luka

kašika mješavine začina 

kašikica mljevene crvene paprike

kašikica soli

½ kašikice bibera

kašika maslaca 

3 kašike maslinovog ulja

Priprema

Pileće meso isjeći na kocke, suvo meso isjeći na trakice pa na ulju i maslacu propržiti suvo meso te dodati pileće meso na kocke. Kada je meso gotovo izvaditi na toplo. Na ulju propržiti sjeckani crveni i bijeli luk, dodati kiseli kupus isječen na rezance. Posoliti, pobiberiti i dodati mješavinu začina i crvenu mljevenu papriku.

Kada je povrće gotovo, u tepsiju staviti povrće, proprženo meso i povrće, zaliti sa malo vode te pustiti da se sastojci sjedine u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
19. februar 2025 17:04