
Sastojci
600 g pilećeg mesa bez kosti
50 g suvog mesa
800 g kiselog kupusa
glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
kašika mješavine začina
kašikica mljevene crvene paprike
kašikica soli
½ kašikice bibera
kašika maslaca
3 kašike maslinovog ulja
Priprema
Pileće meso isjeći na kocke, suvo meso isjeći na trakice pa na ulju i maslacu propržiti suvo meso te dodati pileće meso na kocke. Kada je meso gotovo izvaditi na toplo. Na ulju propržiti sjeckani crveni i bijeli luk, dodati kiseli kupus isječen na rezance. Posoliti, pobiberiti i dodati mješavinu začina i crvenu mljevenu papriku.
Kada je povrće gotovo, u tepsiju staviti povrće, proprženo meso i povrće, zaliti sa malo vode te pustiti da se sastojci sjedine u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Коментари (0)
Оставите свој коментар