/ -SHUTTERSTOCK
24/04/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Proja sa koprivom

I sremuš i kopriva ubrajaju se u najzdravije samonikle jestive biljke

Sastojci:

150 g mlade koprive

1 vezica sremuša

4 jajeta

250 g feta sira

300 g kukuruznog brašna

200 g bijelog pšeničnog brašna

230 ml kisele vode

50 ml maslinovog ulja

1 čašu jogurta

1 prašak za pecivo

so po ukusu

Priprema:

Obarite koprivu u kuljučaloj vodi, a zatim je ocijedite i isjeckajte. Operite i sitno isjeckajte sremuš. Pomiješajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Umutite jaja mikserom. Dodajte ulje, kiselu vodu i jogurt.

Polako dodajite dio po dio brašna. Kada se sve sjedini dodajte izmrvljeni sir, koprivu i sremuš. Miješajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Prespite smjesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pospite susamom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Ostavite proju da se ohladi prije nego što je isječete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. novembar 2024 03:01