Jedna od najkorištenijih namirnica u našim jelovnicima tikvica se jede na niz načina, od kuvane, svježe, samostalnog priloga, kao dijela različitih jela, od variva do burgera, pa čak i u desertima. Dakle, ako volite tikvicu, pronaći ćete način da ona završi na vašem tanjiru. A mi vam donosimo recept za tikvice punjene faširanim mesom koje ćete poželjeti jesti svaki dan.
Sastojci:
4 tikvice
250 g faširanog mesa
1 glavica crvenog luka
rendani sir
začini
Priprema
Tikvice prerežite napola po dužini te ih izdubite. Ne bacajte izdubljeni sadržaj. Potom u tavi izdinstajte faširano meso i luk te dodajte začine po želji i izdubljene ostatke tikvica. Kada se smjesa ujednači, njome napunite tikvice. Pospite ih sirom te pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 Celzijusovih stepeni 30-40 minuta, dok ne porumene.
