
Sastojci:
150 grama sitne tjestenine
150 grama pasulja
dva krompira
dva paradajza
jedan crveni luk
dva čena bijelog luka
jedna šaragrepa
maslinovo ulje
svježi celer, peršun, bosiljak
biber, so
Priprema:
Namočite pasulj u vodi najmanje osam sati. Nakon toga i ocijedite i krenite s pripremom jela. U većoj šerpi sipajte malo ulja i stavite na srednje jaku vatru da se zagrije. Potom dodajte luk, usitnjenu šargarepu i celer pa dinstajte dok ne omekšaju svi sastojci.
Nakon toga, dodajte usitnjeni bijeli luk, krompir, peršun, bosiljak te namočeni pasulj i druge mahunarke. Promiješajte pa prelijte s 1,5 do 2 litra vode.
Kada supa provri, smanjite temperaturi i kuvajte nekih sat vremena do 90 minuta. Potrebno je da se mahunarke skuvaju do kraja. Nekih desetak minuta prije nego što se jelo skuva, dodajte tjesteninu. Na kraju začinite po želji.