
Sastojci:
2 kašike ulja
12 kora za lazanje
4 tvrdo kuvana jaja, nasjeckana
400 g mocarele, isječene na komade
200 g sitno narendanog parmezana
200 g rikota sira
rukola, za ukras
Za sos:
2 kašike maslinovog ulja
200 g kobasice, isječene na male komade
1 l paradajz paste
Za ćufte:
1 kg mješavine mljevenog mesa
100 g sitno narendanog parmezana
100 g starog hljeba, grubo isjeckanog, natopljenog sa 160 ml mlijeka
1 jaje
Priprema:
Kako biste napravili ove lazanje, prvo napravite sos. Zagrijte ulje u velikoj šerpi na jakoj vatri. Dodajte komadiće kobasice i pržite, povremeno miješajući, 3-5 minuta, dok ne porumene. Dodajte paradajz pastu i ostavite da provri. Smanjite toplotu na nisku i kuvajte, povremeno miješajući, 15-20 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Začinite po ukusu.
U međuvremenu obložite pleh papirom za pečenje. Stavite sastojke za ćufte u veliku činiju, začinite po ukusu i promiješajte da se sjedine. Razvaljajte jednu po jednu kašičicu mješavine u kuglice i stavite na pripremljen pleh. Ostavite u frižideru 30 minuta da se stegnu. Zagrijte 2 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri i pržite ćufte 5-6 minuta, dok ne porumene.
Zatim obložite veliki pleh papirom za pečenje. Kore za lazanje blanširajte u velikom tiganju sa ključalom slanom vodom, 30 sekundi svaki, da malo omekša. Pokapajte uljem, a zatim stavite na pripremljeni pleh. Zagrijte rernu na 200°C. Podmažite podlogu i stranice posude za pečenje dimenzija 23 cm x 33 cm x 7 cm. Sipajte malo sosa u podlogu posude i rasporedite. Pokrijte sa 4 lista za lazanje, tako da stanu u jedan sloj.
Premažite sa jednom trećinom preostalog sosa, a zatim sa jednom trećinom isječenog jaja, ćuftama i sirevima. Ponovite sa preostalim sastojcima još dva puta, završavajući sirevima razbacanim po vrhu. Pokrijte folijom i pecite 45 minuta, a zatim skinite foliju i pecite još 20 minuta ili dok ne porumeni.
Коментари (0)
Оставите свој коментар