Tjestenina je u svim krajevima naše zemlje omiljena hrana, a posebno je na cijeni domaća. Sa jajima ili bez njih, uživajte u ovom obroku.
Sastojci:
– 350 g. rezanaca sa jajima
– 2 kašike ulja
– 80 g slanine
– vegeta
– crvena mljevena paprika
– 250 g svježeg kravljeg sira
– 200 ml kiselog vrhnja
– so
Priprema:
Rezance skuvajte u slanoj vodi.
Na ulju ispecite slaninu na kockice, dodajte ocijeđene rezance i pospite ih crvenom paprikom.
Sve dobro promiješajte, ostavite da se rezanci dobro ugriju, zatim lagano umiješajte sir, pa sve istresite u vatrostalnu posudu koju ste namazali uljem.
Po tome prelijte pavlaku koje ste malo posolili i zapecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje:
Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu.
Savjet:
Tjesteninu nemojte skuvati do kraja jer ćete je još termički obrađivati u peći.