/ -JUTJUB/BOSANSKA KUHINJA
08/10/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tjestenina s pestom za brz ručak

Tjestenina je uvijek pravi izbor kada želite brz, ukusan i zasitan obrok. U svijetu postoji više od 600 različitih obilika tjestenine, a u kombinaciji s pestom dobija potpuno novu dimenziju - svježinu, aromu i mediteranski šarm.

Ovaj spoj jednostavnih sastojaka pokazuje koliko tjestenina može biti raznovrsna i posebna. Idealna je za brzi ručak, romantičnu večeru ili lagani obrok u kojem ćete uživati do posljednjeg zalogaja.

Sastojci

400 g tjestenine 

3 kašike pesto bosiljka

100 g cherry paradajza

200 g kriška bijelog sira 

100 g rukole

3 kašikice  soli

½ kašikice bibera

3 kašike maslinovog ulja

Priprema

Tjesteninu skuvati u slanoj vodi. Nakon što se iscijedi, dodati pesto i lagano izmiješati. U dubljoj posudi pomiješati isječeni cherry paradajz, rukolu, sol, biber i maslinovo ulje. Zatim dodati tjesteninu, sve lagano izmiješati i servirati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. decembar 2025 01:35