
Danas vam predlažemo rižoto sa blitvom i šampinjonima. Kremasti rižoto sa pečurkama i povrćem.
Sastojci:
– 450 g šampinjona
– 1 crni luk
- 3 čena bijelog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- 1 šoljica (2,5 dl) pirinča
- 400 g blitve
- malo kačkavalja
- 1 kašika maslaca
- oko 700 ml povrtne supe
Priprema:
Na maslinovom ulju izdinstati crni luk, dodajte mu očišćene sjeckane šampinjone, sjeckani bijeli luk, pa malo posolite.
Dinstajte sve oko 10 minuta, za to vrijeme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.
Blitvu isijecite na rezance i na kratko ubacite u vrelu vodu, pa odmah ocijedite i isperite hladnom vodom.
Na izdinstane pečurke dodajte pirinač, pa lagano zalivajte supom i miješajte da ne zagori.
Pred sam kraj pripreme dodajte sjeckanu blitvu, promiješajte, pa dodajte kačkavalj i maslac. Na kraju pobiberite i ako je potrebno, još malo dosolite.
Gotov rižoto pospite rendanim parmezanom.
Коментари (0)
Оставите свој коментар