/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-FROM_MY_POINT_OF_VIEW@YAHOO.COM
23/12/2023 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rolat sa spanaćem

Idealan za prazničnu trpezu

Sastojci:

500 g spanaća (može i zamrznutog)

1 veći struk praziluka, sitno isjeckan

2 kašike maslinovog ulja

so i biber po ukusu

1 pakovanje lisnatog tijesta (oko 400 g)

200 g feta sira, izmrvljenog

3 jaja

1/2 šolje pavlake

1/2 šolje rendanog kačkavalja

1/4 kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno isjeckan praziluk. Zatim dodajte spanać i dinstajte par minuta. Posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja i dodajte pavlaku, izmrvljen feta sir, rendani kačkavalj i muskatni oraščić. Dobro promiješajte.

Razvucite lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini, formirajući pravougaonik.

Na razvučeno lisnato tijesto rasporedite ohlađeni spanać i praziluk, a zatim prelijte smjesom sa jajima, sirom i pavlakom.

Pažljivo uvijte lisnato tijesto sa filom u rolat.

Stavite rolat u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stepeni Celzijusa.

Pecite rolat dok ne postane zlatno smeđ, oko 25-30 minuta.

Izvadite rolat iz rerne, ostavite da se malo ohladi prije sječenja, a zatim poslužite.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. novembar 2024 20:51