Sastojci:
500 g lisnatog tijesta s kvascem
400 g kiselog kupusa
6 listova slanine
1 glavica crnog luka
malo ulja
mljeveni biber
1/2 kašičice kima u zrnu
1 jaje
so
Priprema:
Crni luk, kiseli kupus i slaninu isjeći na kockice. Na malo ulja propržiti luk da postane staklast, pa dodati slaninu, te i nju kratko propržiti.
Umiješati kupus i dinstati desetak minuta dok suvišna tečnost ne uvri. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dodati kim.
Tijesto istanjiti u pravougaonu koru, pa uzduž po sredini rasporediti fil od kupusa. Bočne stranice blago preklopiti preko tijesta, pa ga po dužini saviti u rolat.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, te u nju prebaciti rolat, premazati ga umućenim jajetom i posuti kimom.
Peći u zagrijanoj rerni na 200°S oko 40 minuta dok ne porumeni.