
Mekan, sočan i neponovljivog ukusa, ovaj kolač komotno može da uđe u društvo torti.
Sastojci:
Za koru
3 komada jaja
1 kesica vanilin šećer
2 kašike soka od limuna
1 kašičica rendane kore pomorandze
3 kašike brašna, oštro
Za fil
mlijeka 600 ml
1 kesica vanilin šećer
1/2 kašičice cimeta
150 g pirinča
1 kašičica rendane kore pomorandze
1 kesica pudinga od vanile
200 ml slatke pavlake
250 ml soka od kajsije
Kako pripremiti:
Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Dodajte sok od limuna, koru od pomorandze, brašno i umućena bjelanca. Smjesu preručite u kalup prečnika 26 cm obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Koru ohladite, skinite papir za pečenje, vratite u kalup i poprskajte sa 50 ml soka od kajsija. U preostali sok od kajsija dodajte cimet, vanilin šećer, pirinač i kuvajte na laganoj vatri da pirinač upije svu tečnost. Pirinču dodajte koru od pomorandze i ohladite. U visoku posudu sipajte preostalo mlijeko, dodajte razmućen prah za puding i kuvajte da se zgusne. Smjesu miješajte četiri minuta mikserom, a zatim dodajte umućen šlag, liker i pripremljen pirinač. Rasporedite po kori i ohladite. Ukrasite prije posluživanja.
Коментари (1)
Оставите свој коментар