
Ako ste se uzdržavali cijele godine da ne "pokleknete" pred slatkišima, neka vam praznici budu izgovor. Uživajte u sitnim kolačima sa plazmom i bijelom čokoladom
Sastojci:
350 g mljevenog plazma keksa, 80 g kikirikija, 30 g šećera u prahu, kora od pomorandže, prstohvat cimeta, 80 g putera, 150 ml mleka, 100 g bijele čokolade.
Priprema:
Keks pomiješajte sa izblendiranim kikirikijem, šećerom u prahu, rendanom korom pomrandže, cimetom i istopljenim puterom. Postepeno dodajte mlijeko i umijesite tijesto. Zatim ga stavite na pek papir, oblikujte "salamu" i umotajte. Ostavite u frižideru 3 sata. Onda isjecite parčiće, pa umočite do pola u istopljenu bijelu čokoladu. Ređajte na tacnu i vratite u frižider da se stegne. Pospite sjeckanim orasima.
Коментари (0)
Оставите свој коментар