/ Le creme de la crumb
08/05/2024 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slatki doručak: Pohovane kriške s jabukama

Ukusan, brz i kaloričan obrok

Sastojci:

10 šnita starog hljeba, 2 jaja, 2 kašike mlijeka, 50 ml suncokretovog ulja za pohovanje hljeba, 4 jabuke, 50 g šećera, 50 g maslaca, 3 kašike vode.

Priprema:

 Pomiješajte jaja i mlijeko, umočite hljeb kratko sa svake strane i ispohujte na ulju 2 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri.

 Šećer stavite da se otopi na laganoj vatri. Za to vrijeme ogulite jabuke i narežite na kockice. Ubacite ih u otopljeni šećer i dodajte vodu.

Pustite da se sve krčka i sjedini i nakon otprilike 3 do 5 minuta dodajte maslac i kuvajte još 3 minute.

Pohovani hljeb prelijte umakom od jabuka i ako želite posipajte šećerom u prahu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:53