Sastojci:
120 g maslaca
2 kašike čaja od kamilice (4 kesice)
250 ml mlijeka
200 g šećera
1/2 kašičice soli
2 velika jaja
limun
2 kašičice praška za pecivo
kašičica ekstrakta vanile
200 g glatkog brašna
100 g šećera u prahu
Priprema:
Rastopite maslac pa ga prelijte preko jedne kašičice kamilice. Promiješajte i pustite da se u potpunosti ohladi. Zagrijte mlijeko u istoj posudi koju ste koristili za topljenje maslaca. Kad provri, maknite s vatre i dodajte preostalu kašiku kamilice. Pustite da se u potpunosti ohladi. Kad se maslac i mlijeko ohlade, zagrijte rernu na 180 stepeni.
Kalup za hljeb obložite papirom za pečenje. U posudu u kojoj je maslac s kamilicom dodajte šećer i so pa miksajte dok tijesto ne bude glatko i gusto. Potom dodajte jedno po jedno jaje, koricu limuna, vanilu i prašak za pecivo. Na kraju ulijte mlijeko i brašno pa još kratko miksajte kako ne bi ostale grudice. Tijesto prelijte u kalup i pecite otprilike 45 minuta. Prelijte kolač prelivom od šećera u prahu i limunovog soka, piše 24.hr.