Štrudla sa orasima i suvim grožđem / - SHUTTERSTOCK
20/03/2022 u 07:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Štrudla sa orasima i suvim grožđem

Prhko tijesto nadeveno orasima, suvim grožđem i začinima

Štrudla sa orasima i suvim grožđem je prhko tijesto nadeveno orasima, suvim grožđem i začinima.

Sastojci:

Tijesto:

– 1 kesica suvi kvasac

- 400 g brašna

- 280 g maslaca

- 1 jaje

- 1 žumance

- 60 g šećera

Nadjev:

- 350 g oraha

- 2 kašike meda

- 150 g šećera

- 80 g suvog grožđa

- rum

- cimet

- muskatni oraščić, mljeveni

- 200-300 ml mlijeka

- 1 jaje za premazivanje

- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac pomiješajte sa brašnom, dodajte listiće maslaca, pa sve razmrvite, zatim dodajte jaje, žumance i šećer, pa umiješajte tijesto i ostavite neka odstoji najmanje pola sata.

Za nadjev:

Mljevene orahe prelijte kipućim mlijekom, dodajte med, šećer, suvo grožđe, rum, cimet i muskatni oraščić.

Sve dobro promiješajte i ohladite.

Tijesto kratko premijesite i isijecite na tri dijela. Svaki razvaljajte (oko 30×20 cm), premažite nadjevom i savijte uske savijače.

Složite jednu pored druge u namašćeni pleh i premažite ih izmiješanim jajem.

Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 190 do 200 stepeni.

Pečenu toplu štrudlu pošećerite i isijecite.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Komentari (0)

Još nema objavljenih komentara

Ostavite svoj komentar

  1. Registrujte se ili prijavite na svoj nalog
28. mart 2025 08:01