/ -SHUTTERSTOCK
30/09/2024 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tjestenina s piletinom i gorgonzolom

Tjestenina se može pripremiti na milion načina, a mnogima je omiljena ona s piletinom i bijelim umakom.

Sastojci za 4 osobe:

50 dkg zelene tjestenine

50 dkg pilećih prsa

4 dcl pavlake za kuvanje

100 grama kiselog vrhnja

50 grama parmezana

1 kašika vegete

100 grama gorgonzole

malo peršina, so, biber

parmezan za posipanje

ulje za prženje

Priprema:

Tjesteninu skuvajte al dente u posoljenoj vodi, pa ocijedite. Piletinu izrežite na kockice, posolite i popaprite šarenim biberom. Piletinu popržite na malo ulja da dobije lijepu boju sa svih strana. Kad je gotova, izvadite je. Na ulju na kojem se piletina pržila, otopite gorgonzolu, dodajte pavlaku za kuvanje, kiselo vrhnje i parmezan. Začinite s vegetom. Kratko prokuvajte, pa vratite piletinu u umak.

Dodajte skuvanu tjesteninu i promješajte minut na laganoj vatri da se svi sastojci povežu. Pospite svježim peršunom i parmezanom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. novembar 2024 09:21