/ -FACEBOOK
26/08/2024 u 15:13 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tjestenina s tunjevinom i povrćem savršen ljetnji ručak

Luk sitno isjeckajte pa popržite na maslinovom ulju

Sastojci: 500 g tjestenine, 200 ml paradajza iz tetrapaka, 2 konzerve tunjevine, 2 mrkve, 1 tikvica, 1 glavica luka, 1 čen bijelog luka, bosiljak, ulje, so, biber.

Priprema:

Luk sitno isjeckajte pa popržite na maslinovom ulju.

Dodajte rendanu mrkvu i tikvicu pa dinstajte dok ne omekšaju.

Umiješajte sitno sjeckani bijeli luk i kratko popržite.

Dodajte paradajz iz tetrapaka, tunjevinu, bosiljak i kratko kuvajte.

Tjesteninu skuhajte prema uputstvu, ocijedite i pomiješajte sa sosom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 17:30