
Ovaj recept je toliko dobar a mi smo toliko izbirljivi kada je bijela čokolada u pitanju, tako da bi definitivno trebalo da nam vjerujete. Ono što ne volimo kod tople čokolade je onaj brašnasti ukus, ili kada je previše rijetka ili previše gusta, a kod ove smo postigli tu savršenu teksturu.
Što se ukusa tiče jako je bitno da izaberete neku lijepu čokoladu koju volite da jedete, tako nema greške. Uvijek dajem prednost bijeloj čokoladi (neki bi rekli da onda nismo pravi ljubitelji jer bijela čokolada nije prava čokolada, ali prosto je nama najljepša). Prelijepa je kada preko stavite malo šlaga ili plazme, ali je svakako i bez dodataka preukusna.
Ovo je dobra mjera za dvije osobe, a može i za tri.
Ako želite crnu varijantu, samo koristite crnu/mliječnu čokoladu i puding od čokolade - ostali sastojci se ne mijenjaju.
Sastojci
100gr bijele čokolade
110ml slatke pavlake
350ml mlijeka
1 kašičica vanile - ukoliko volite
2 kašike praha za puding sa ukusom slatke pavlake ili sa ukusom bijele čokolade
šlag u spreju, mljevena plazma, mini marshmallow
U šerpicu sipati slatku pavlaku i izlomljenu bijelu čokoladu i otapati na laganoj vatri. Kada se istopi dodati mlijeko i vanilu i kuvati još par minuta. Ukoliko volite rijetku toplu čokoladu, sa ovim korakom možete završiti. Ako je volite malo gušću, onda od mlijeka (dok je još hladno, prije nego što ga dodate u šerpicu) odvojite par kašika u šoljicu i tu razmutite kašiku ili dvije praha za puding sa ukusom slatke pavlake, pa dodajte ostatku sastojaka i miješajte dok se struktura ne promijeni.
Коментари (0)
Оставите свој коментар