Torta sa bijelom čokoladom i pistaćima / - FB
27/11/2021 u 07:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Torta sa bijelom čokoladom i pistaćima

Imamo za vas jedan predivan recept i nadamo se da će se i vama dopasti

Torta sa bijelom čokoladom i pistaćima

Jasno vam je koliko volimo pistaće (a i bijelu čokoladu). Imamo za vas jedan predivan recept i nadamo se da će se i vama dopasti.

image

Torta sa bijelom čokoladom i pistaćima

- FB

Sastojci za koru

4 jaja

120gr šećera (pola kristal, pola u prahu)

100gr mljevenih badema

100gr mljevenih pistaća

image

Torta sa bijelom čokoladom i pistaćima

- FB

Sastojci za fil

4 jaja

100gr šećera

100gr bijele čokolade

170gr putera sobne temperature

100gr pistać krema (dali smo vam recept za domaći)

image

Torta sa bijelom čokoladom i pistaćima

- FB

Za pripremu kore odvojiti bjelanca od žumanaca, pa mikserom umutiti čvrst snijeg od bjelanaca pa dodati šećer i mutiti dok ne postane baš gusto i sjajno. Dodati jedno po jedno žumance. Na kraju špatulom umiješati mljeveni badem i pistaće. Smjesu izliti u kalup prečnika 20-22 cm obložen pek papirom i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C 45 min. Kada se kora potpuno ohladi, presjeći je po sredini horizontalno na pola tako od jedne debele kore dobijete dvije tanje. Ukoliko nakon prečenja kora malo upadne po sredini, slobodno poravnajte ivice koje vire tako onda dobijete ravnu površinu.

Za fil pripremiti šerpicu za kuvanje na pari (u veću šerpu sipati vode i preko staviti manju šerpu sa filom tako da ne dodiruje vodu) i u njoj umutiti kratko jaja sa šećerom. Miješati na srednjoj temperaturi ringle dok se ne zgusne. Bitno je da para ne bude prevruća da se jaja ne pretvore u kajganu. Kada se zgusne dodati izlomljenu bijelu čokoladu i kuvati još par minuta dok se sve ne sjedini. Potpuno ohladiti fil pa umutiti puter mikserom i spojiti ga sa filom. Na kraju dodati kremu od pistaća i još jednom kratko umutiti.

Prvu koru premazati sa malo manje od polovine fila, staviti drugu koru i premazati tortu sa svih strana ostatkom fila. Od gore možete ukrasiti mljevenim pistaćima. Ohladiti tortu dobro u frižideru prije sječenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
    
Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
26. april 2025 23:35