/ -FACEBOOK
22/06/2024 u 18:50 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vrijeme je za pizzu ali sa spanaćem

Očišćeni i oprani spanać obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocijedi

Sastojci za fil:

1/2 kg špinata, 1 kašika kapara, 3/4 šolje crnih maslina, 1 čen bijelog luka, 3/4 šolje ulja, biber, so.

Priprema:

Očišćeni i oprani spanać obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocijedi. Iz maslina izvaditi košpice i isjeći na kriške.

Prepolovljen bijeli luk propržiti na ulju kako bi poprimilo njegov miris.

Iz ulja izvaditi luk i baciti ga, a dodati masline, začine, spanać i so, promiješati pa sve zajedno pržiti na umjerenoj temperaturi desetak minuta.

Razviti tijesto i na njega staviti prethodno pripremljeni fil. Pizzu peći na jakoj vatri oko 30 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 16:32