/ -SHUTTERSTOCK
30/11/2023 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zapečeni krompir sa šunkom i kačkavaljem

Pečeni krompir je odlično jelo za zimski period, ali postoji način da ga dodatno uljepšate

Sastojci:

4 veća krompira

250 g šunke sječene na tanke listiće

200 ml pavlake za kuvanje

3-4 jajeta

200g kačkavalja sječenog na tanje listove

začini

Priprema:

Oljuštite i lijepo očistite krompir, a zatim stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Ne zaboravite da dospete vodu ako za to bude bilo potrebe. Krompir je gotov onda, kada možete viljuškom da lako prođete kroz njega, ali vi ga izvadite kada ne bude sasvim gotov, već koji minut ranije, da bi se kasnije dopekao lijepo.

Dok se krompir bari, u jednoj činiji umutite jaja, a zatim joj dodajte pavlaku za kuvanje i ponovo umutite da se sjedine sastojci.

Uključite rernu da se zagrije na 180 stepeni. Za to vrijeme uzmite jednu dublju tepsiju za pečenje i premažite je uljem. Uzmite jedan krompir i isjecite ga kao želite da dobijete listiće, ali ne do kraja, već dovoljno da možete napraviti mesta da između rezova ubacite listić šunke, a zatim listić kačkavlja. Možete ponoviti dva puta po krompiru ovaj redoslijed. Zatim ih poređajte u tepsiju i prelijte umućenim jajima i pavlakom za kuvanje.

Ubacite u rernu i pecite oko 20 minuta. Nekoliko minuta pred kraj, dodajte još koji list kačkavalja preko svih krompira, prenosi Telegraf.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:46