
Prava poslastica za sve ljubitelje maka.
Potrebno je:
3 jaja
100-150 g šećera
150 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 g mljevenog maka
100 g suvog grožđa
250 ml jogurta
1 kašika kisele pavlake
100 ml maslinovog ulja
malo cimeta
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo i ulje i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom, pa sipati dvije trećine testa u pleh i rasporediti.
U ostali dio tijesta dodati mljeveni mak , zatim suvo grožđe malo cimeta i izmiješati lagano.
Sipati na svijetli dio u plehu i rasporediti kašikom.
Peći na 200 stepeni oko 45-50 minuta.
Kad se ohladi u plehu izvrnuti i skinuti papir i posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.
Izvor: Bakina kuhinja