Ulica Krajove u Siti kvartu / -NATASA S
02/07/2024 u 11:26 h
Natasa SpaicNatasa Spaic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Ulica Krajova, nova adresa u Podgorici

Otvaranjem ulice Krajova, ovaj grad će na poseban način živjeti zajedno sa Podgoricom, kazala je Jelena Borovinić Bojović

U Siti kvartu po rumunskom gradu Krajova nazvana je jedna ulica, a zvanično  je otvorila predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović. Ulicom su prošetali zvaničnici Glavnog grada i rumunska delegacija.

–Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u prilici da sa našim rumunskim prijateljima prošetamo ulicom koja je jednoglasnom odlukom Skupstine Glavnog grada oktobra prošle godine dobila ime po Krajovi, glavnom gradu rumunskog okruga Dolž. Sa nama je danas gradonačelnica Krajove Lia Olguta Vasilesku i predsjednik parlamenta okruga Dolž, gospodin Vasile, koijima još jednom želim najtopliju dobrodošlicu u naš grad. Prijateljske veze Crne Gore i Rumunije postaju sve bliže i jače, a tome će sasvim sigurno doprinijeti i ovo kulturno i simbolično povezivanje otkrivanjem spomenika velikom Mihaju Emineskuu i imenovanjem ove ulice - rekla je Borovinić Bojović.

image

Zvaničnici Glavnog grada i Krajove

-NATASA S
image

Nova adresa u Podgorici

-NATASA S

Otvaranjem ulice Krajova, ovaj grad će na poseban način živjeti zajedno sa Podgoricom, kazala je ona.

–Krajova postaje nerazdvojiv dio bogate istorije i kulture Podgorice. Veliki broj naših sugrađana i sugrađanki je prilikom imenovanja ove saobraćajnice po prvi put imao priliku da čuje za grad Krajova i da se možda malo više zainteresuje o ovom značajnom trgovačkom i univerzitetskom centru Rumunije. Ovo je novi, moderni dio Podgorice koji je, kao što vidite, još u izgradnji. U ovoj ulici uskoro će biti izgrađena nova osnovna škola, a pored nje i dom zdravlja, tako da će ova saobraćajnica u skoroj budućnosti biti veoma frekventna, pa će samim tim i ime Krajova biti sve češće na usnama Podgoričana i Podgoričanki - kazala je Borovinić Bojović.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada se posebno zahvalia ambasadoru Rumunije u Crnoj Gori Viorelu Ardeleanu na posvećenosti uspostavljanju veza Podgorice i Krajove, kao i počasnom konzulu Crne Gore u Krajovi Jonu Deakonesku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 11:28