Aleksa Bečić / - VLADA CRNE GORE
01/12/2023 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Predanost Crne Gore u borbi protiv HIV/AIDS-a je jednako zdravstveno i društveno pitanje

Naša Vlada je posvećena unaprjeđenju politika i programa koji jačaju prevenciju, dijagnostikovanje i liječenje HIV/AIDS-a, te istovremeno rade na smanjenju stigmatizacije i diskriminacije osoba koje žive s ovim virusom, kazao je Bečić

Na ovaj Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a, želim naglasiti predanost Crne Gore u jačanju našeg zdravstvenog sistema u borbi protiv HIV/AIDS-a, koji je ne samo zdravstveno, već i društveno pitanje, kazao je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

- Naša Vlada je posvećena unaprjeđenju politika i programa koji jačaju prevenciju, dijagnostikovanje i liječenje HIV/AIDS-a, te istovremeno rade na smanjenju stigmatizacije i diskriminacije osoba koje žive s ovim virusom - istakao je Bečić.

Kako navodi, kroz saradnju s regionalnim i globalnim partnerima, težimo ka integraciji ovih ciljeva na našem putu ka Evropskoj uniji, podstičući solidarnost, toleranciju i inkluzivnost. 

- Ovaj dan nas podsjeća na značaj zajedničkog rada i potrebu da ostanemo ujedinjeni u borbi protiv svih izazova koji prijete našem društvu i njegovom zdravlju - zaključio je u saopštenju.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:57