Kadić i Nišić / FOTO: MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA
12/06/2024 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nišić i Kadić potpisali Memorandum o saradnji: Podrška osobama sa invaliditetom

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić i direktor Fonda za zdravstvo Crne Gore, Vuk Kadić, potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno stavljanje na raspolaganje prostora dostupnog osobama sa invaliditetom u Opštini Berane.

Kancelarija će pružati podršku prilagođenu potrebama osoba sa invaliditetom, što će doprinijeti lakšem pristupu uslugama iz oblasti socijalne, dječije i zdravstvene zaštite.

- Otvaranje kancelarije je još jedan pokazatelj naše posvećenosti u stvaranju društva jednakih mogućnosti. Želimo da se niko ne osjeti zapostavljenim a ovaj sporazum je važan korak ka ostvarenju tog cilja- poručila je ministarka Nišić.

Direktor Fonda za zdravstvo Crne Gore Kadić, tom prilikom je dodao, “Ovaj sporazum predstavlja značajan korak ka stvaranju inkluzivnog društva u kojem svi građani imaju jednaku priliku za pristup javnim prostorima i uslugama. Vjerujemo da će ovaj memorandum postati primjer dobre prakse za sve institucije koje se bave pitanjima inkluzija i stvaranju društva bez barijera za sve."

Memorandum predstavlja važan korak kada je u pitanju dostupnost usluga građanima, a posebno najugroženijim kategorijima stanovništva.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 23:36