АЛЕКСА БЕЧИЋ / - АЛЕКСА БЕЧИЋ
23/12/2021 u 09:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бечић честитао празнике: Католичка црква у Црној Гори одувијек је у служби свих грађана

Бечић је истакао да се радује што ће у прослављању католичког Божића и ове године учествовати сви, као и до сада, афирмишући тако љубав, пријатељство, хармонични суживот, мир и благостање којем тежимо

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, упутио је честитку поводом Бадњег дана и Божића, свим вјерницима који славе овај празник по Грегоријанском календару.

 - У име Скупштине Црне Горе и своје име, надбискупу барском, бискупу которском и свим вјерницима у Црној Гори који најрадоснији хришћански празник славе по Грегоријанском календару, честитам Бадњи дан и Божић, уз жељу да ове благе дане проведу у добром здрављу, радости, љубави са својим ближњима, породичном миру и комшијској слози - навео је Бечић.

Како је истакао, Католичка црква у Црној Гори својом богатом историјом, духовношћу и културом одувијек је у служби свих грађана и с таквом посвећеношћу помаже да превазиђемо изазове са којима се суочава Црна Гора и цијели свијет.

 - Уз примарну мисију његовања вјерских осјећања, у континуитету сте унапређивали трајне вриједности - мултиетнички, мултиконфесионални и мултикултурални склад, богатство различитости и једнакост међу људима и народима. Најбољи одраз и доказ таквих настојања је хармонични суживот на нашем приморју, који је истинско богатство Црне Горе и једна од најпоноснијих улазница наше земље у породицу европских народа и заједницу која чува свјетску културну баштину, што се недавно потврдило тиме што је Бокељска морнарица Котор уврштена на Репрезентативну листу Свјетске културне баштине УНЕСЦО-а, као прво нематеријално културно добро из Црне Горе - навео је он.

Бечић је истакао да се радује што ће у прослављању католичког Божића и ове године учествовати сви, као и до сада, афирмишући тако љубав, пријатељство, хармонични суживот, мир и благостање којем тежимо.

 - У увјерењу да ће радост католичког Божића бити најбољи увод у срећну и успјешну 2022. годину, још једном свим вјерницима католичке вјероисповијести честитам наступајући Бадњи дан и Божић -  навео је предсједник Бечић у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:26