/ - PHOTO BY NIELS BOSMAN ON UNSPLASH
21/04/2022 u 22:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић и Пленковић у клинчу око Украјине

Пленковић је поручио да је одлука владе и министара да не учествују ни у каквим активностима са Милановићем логична и исправна

Предсједник Хрватске Зоран Милановић рекао је да су за ситуацију у Украјини криви или Украјинци или они који су их хушкали на рат,преноси портал RTCG.

Хрватски премијер Андреј Пленковић је због те Милановићеве изјаве упитао да ли је хрватски предсједник руски агент и поручио да је Милановић прешао све границе.

Милановић је током обраћања новинарима говорио о рату у Украјини, пренио је Индекс.

-Неко ће морати сјутра положити рачуне, ко је одговоран за оволико смрти у Украјини. Јесу ли криви Украјинци или они који су их хушкали на то? Ово не говори Путинов човјек, него човјек којем је интерес Хрватска. Данас је Кина тестирала хиперсоничне ракете, то су оне које потапају носаче авиона. Све се мијења. Сваким даном све мање причамо о Украјинцима. И мене проглашавају руским човјеком- рекао је Милановић.

Раније је Милановић навео и да напад Русије на Украјину није био разлог за сазивање сједнице Већа за националну сигурност Хрватске коју је желио Пленковић.

Премијер Андреј Пленковић је, коментаришући Милановићеве изјаве, рекао како је хрватски предсједник "прешао све границе", оцијенивши да Милановић има неких озбиљних проблема.

-Је ли он заиста руски агент? Јер ово што је данас учинио, и поновно нам причинио међународну штету, поновно је изнио оцјене и квалификације о Украјини - ја не знам који то предсједник владе или државе неке чланице ЕУ-а има приближно овако срамотне ставове. Да не говорим о изјавама о БиХ гдје нас оптужује да смо издајници или да лажемо- казао је Пленковић.

Он је оценио да Милановић има неких озбиљних проблема, а јесу ли то проблеми за које треба стручну помоћ или савјет, то ће рећи експерти.

Пленковић је поручио да је одлука владе и министара да не учествују ни у каквим активностима са Милановићем логична и исправна.

Милановић је истакао да му је "част што ће га таква екипа бојкотирати".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:03