Ilustracija / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-ANDREY POPOV
20/09/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skinite salo sa stomaka pomoću ovih namirnica

Postoje grupe namirnica čije uključivanje u ishranu će zapravo učiniti proces mršavljenja i uklanjanja sala sa stomaka efikasnijim

Ako se pitate kako skinuti salo sa stomaka, prije svega prihvatite činjenicu da ne postoji čarobna pilula koja će to učiniti preko noći. Ali će pomoći ishrana – i vježbanje.

Postoje grupe namirnica čije uključivanje u ishranu će zapravo učiniti proces mršavljenja i uklanjanja sala sa stomaka efikasnijim. Naše tijelo ima veoma složenu fiziologiju i anatomiju i potrebna mu je sveobuhvatna, hranljiva i raznovrsna ishrana. A ako govorimo o zdravom mršavljenju, onda je individualni pristup ishrani koja vam odgovara veoma važan.

1. So i voda

Ovo je osnova i bez toga se ne može. Uvijek treba da vodite računa o ravnoteži vode i soli – bez nje tijelo neće imati pravilnu cirkulaciju limfe, neophodan tonus i dobar metabolizam, koji je jednostavno neophodan za zdrav gubitak težine. Zaboravite na opšteprihvaćenu normu – svaka osoba ima svoju. Minimum je 30 ml vode na 1 kg telesne težine. Što se tiče soli, ¼ kašičice je dnevna potreba. Ni u kom slučaju ne isključujte so iz ishrane! Samo je nemojte unositi više nego što je to potrebno.

2. Cimet

… i drugi začini – na primjer, karanfilić, đumbir, kurkuma, su odlični saveznici ako želite da skinete salo sa stomaka. Ovi začini sadrže antioksidanse koji oslobađaju tijelo od slobodnih radikala koji su štetni po zdravlje, uklanjaju toksine i otpad. Osim toga, navedeni začini sadrže važne vitamine i minerale. Antioksidansi takođe pomažu da se riješite depresije, u koju je lako pasti zbog ograničenja u ishrani. A to se dešava ogromnom broju osoba koje su na dijeti.

3. Zeleno lisnato povrće

Svaka biljka je jedinstven proizvod, koji, iako u malim količinama, sadrži sve što je tijelu potrebno. U procesu mršavljenja, zeleno lisnato povrće, između ostalog, pomaže sistemu za varenje i olakšava metabolizam. Uključivanjem zelenila u ishranu dobijamo čitav kompleks vitamina i obogaćujemo ćelije hlorofilom. Ako želite da smršate, svakodnevno jedite zeleno lisnato povrće.

4. Heljda

Heljda je još jedna od namirnica koja će vam pomoći da smršate i skinete salo sa stomaka. heljda sadrži složene ugljene hidrate koje nikako ne treba eliminisati iz ishrane ako želite da se riješite suvišnih kilograma, a i da sačuvate zdravlje. Heljda ubrzava metabolizam, pa slobodno započnite dan kašom od heljde.

5. Maslinovo ulje

Ili kokosovo ili laneno – šta god vam se najviše sviđa. Glavna stvar je da su tijelu potrebne biljne masti sadržane u ovim uljima. Zdrave masnoće su neophodne za lučenje hormona, poboljšavaju rad crijeva i daju osjećaj sitosti. A sve to je neophodno ako želite da se riješite sala sa stomaka.

6. Leblebije

… ili bilo koji drugi izvor "čistih" proteina – može biti biljni ili životinjski. Proteini su izuzetno važni za naše tijelo, posebno tokom mršavljenja. Proteini brzo izazivaju osjećaj sitosti i dugo drže taj osjećaj. Protein je glavni građevinski materijal za nove ćelije, a takođe hrani mišiće, koji pomažu u sagorijevanju kalorija.

lepotaizdravlje,rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:12