Sastojci
dvije šolje brašna
jedna šolja šećera
jedna kašičica praška za pecivo
jedna kašika kakaa
jedna šolja mlijeka
pola šolje ulja
osam kašika marmelade po vlastitoj želji
100 grama tamne čokolade
jedna kockica margarina ili maslaca
pet kašika mlijeka
Priprema:
Najprije spojite suve sastojke i potom dodajte pola šolje ulja i šolju mlijeka i dobro umutite. Potom dodajte četiri kašike marmelade prema vlastitoj želji.
Zagrijte rernu na 180 stepeni, a onda ostavite kolač da se peče oko 30 minuta. Kada je kolač pečen, odmah ga premažite s preostale četiri kašike marmelade, a onda ostavite da se ohladi barem sat vremena.
Za to vrijeme na laganoj vatri ili na pari otopite tamnu čokoladu, margarin ili maslac i dodajte pet kašika mlijeka. Kada dobijete jednaku smjesu, premažite kolač.