Ovaj recept smo pronašli na YouTube kanalu "Kuhinja za 10", gdje možete pronaći sjajne prijedloge za ručak, ali i druge zanimljive obroke. Sastojke prilagodite prema vlastitim potrebama.
Sastojci:
mljevena junetina
luk
jaje
prezla
svježi peršun
ulje
brašno
paradajz pire
začini: biber, so, soda bikarbona, suvi začin, slatka mljevena paprika
Priprema:
Mljeveno meso spojite s narezanim lukom i dodajte: jaje, biber, so, sodu bikarbonu, suvi začin i slatku papriku. Nakon toga, dodajte prezlu, peršun i kašiku ulja te sve dobro promiješajte.
Oblikujte manje kuglice i pržite ih na srednje jakoj vatri uz stalno okretanje. Kada se kratko isprže, dodajte dvije kašike brašna i nastavite pržiti. Dodajte pola litre vruće vode i dvije kašike pirea od paradajza pa promiješajte. Kuvajte na laganoj vatri nekih pola sata i na kraju dodatno začinite.
