
Nemaju svi ljubav prema sirovim poslasticama. Teško je velikim slatkoljupcima da prihvate da je nešto napravljeno bez šećera superukusno. Ali iznenadićete se stvarno. Uživajte, preukusni su!
Sastojci za koricu
80gr oraha
80gr badema
40gr kakao praha
2 kašičice kokosa
10 velikih urmi
Sastojci za preliv
140gr kikiriki putera
90gr meda/agave/javorovog sirupa (može i više ako volite slađe)
50gr kokosovog ulja
2 kašičice vanile
malo soli
Sastojci za glazuru
90gr crne čokolade
1 kašika mlijeka (za posnu varijantu koristite biljno, a može i bez mlijeka)
1/2 kašičice kokosovog ulja
Urme očistiti od koštica i preliti vrelom vodom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Bademe i orahe samljeti sa kakaom i kokosom. Samljeti i urme pa sve pomiješati, ako je previše suvo dodati malo vode u kojoj su urme stajale. Koricu ravnomjerno utisnuti u kalup prečnika 18cm. Možete da koristite i kalup za hljeb kao modlu. Ohladiti.
Kikiriki puter pomiješati sa medom i otopljenim kokosovim uljem, pa dodati vanilu i so. Preliti preko korice i poravnati pa ohladiti u zamrzivaču pola sata-sat da se lijepo stegne.
Otopiti čokoladu sa mlijekom i kokosovim uljem pa preliti preko i dobro ohladiti.
Коментари (0)
Оставите свој коментар