Kisela pileća čorba / - SHUTERSTOCK
24/05/2022 u 06:10 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kisela pileća čorba

Okrepljujuća čorba sa pilećim mesom i mileramom

Okrepljujuća kisela čorba sa pilećim mesom i mileramom.

Sastojci:

– 500 g pilećeg bijelog mesa

– ulje

- 1 glavica luka

- 450 g smrznute mješavine šargarepa-grašak-krompir ili svježe povrće

- 1 koren peršuna

- peršunov list

- so,biber

- 1 kašika limunovog soka

- 2 žumanca

- 5 kašika milerama

Priprema:

Na ulju propržiti sitno sjeckani luk, pa dodati meso isjeckano na kockice i malo propržiti.

Sipati vodu i kada provri skinuti pjenu. Zatim začiniti solju i biberom, po ukusu.

Staviti mješavinu povrća, peršunov koren isjeckan na kockice i peršunov list.

Kada čorba bude gotova, u činiji izmiješati žumanca i mileram, pa sve zajedno sipati u šerpu sa čorbom.

Na kraju dodati kašiku soka od limuna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
{"success":true,"message":null,"messages":null,"data":null,"logged_in":false}
23. april 2025 08:57