pečeni krompir / - foto: ilustracija
22/01/2022 u 14:46 h
DAN portalДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krompir sa parmezanom i ruzmarinom

Služiti uz sos od kisele pavlake pomiješane sa izmrvljenim feta sirom i začinima

Hrskavi krompir iz rerne možete poslužiti kao prilog ili samostalno uz sos od pavlake.

Sastojci:

– 1 kg krompira

– 40 ml maslinovog ulja

- 3 čena belog luka

- 30 g parmezana

- so, biber, mlevena crvena paprika

- 3 velike kašike prezle

- ruzmarin

Priprema:

Krompir oljuštiti i isjeći na manje četvrtine ili na kocke. Pomiješati ga sa uljem, sjeckanim bijelim lukom, parmezanom, prezlama.

Začiniti po ukusu mljevenom  paprikom, biberom i dobro izmiješati.

Staviti preko ruzmarin i peći na 190 stepeni 35-40 minuta. Na pola pečenja krompire promiješati.

Služiti uz sos od kisele pavlake pomiješane sa izmrvljenim feta sirom i začinima.

Prijatno!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
29. mart 2025 13:49