
Krompir iz rerne kao prilog ili glavno jelo.
Sastojci:
– 1 kg krompira
– 1 glavica crnog luka
- 80 g slanine
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 20 g maslaca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 čen bijelog luka
- 2 kašike ruzmarina
- so, biber, po ukusu
Priprema:
Oljušten krompir i luk isjecite na četvrtine, a slaninu na kockice.
Pripremljeni krompir stavite na pleh i pospite suvim biljnim začinom. Prelijte otopljenim maslacem i maslinovim uljem.
Dodajte nasjeckan bijeli luk, crni luk, ruzmarin, so, biber i slaninu.
Sve dobro izmiješajte, pokrijte alu-folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Nakon toga foliju uklonite i krompir nastavite da pečete dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Prijatno!